motorrijtuigenU bent verplicht om minstens een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor uw motorrijtuig(en) af te sluiten, omdat u anders boetes van de RDW kunt ontvangen.

De verzekering voor motorrijtuigen kent drie basisdekkingen: WA, beperkt casco en volledig casco (all risks). Daarnaast zijn er ook diverse aanvullende dekkingen: Schade aan inzittenden, rechtsbijstand, pechhulp, no-claimbescherming en de nieuw- of aanschafwaarderegeling. Accessoires kunnen ook meeverzekerd worden.

Bij motorrijtuigverzekeringen is het bijvoorbeeld van belang om te bekijken welke verdeling van schadevrije jaren het voordeligst voor u als organisatie is. Ook kan het interessant zijn om een wagenparkcollectiviteit af te sluiten op basis van schadevrije jaren of vaste premies.

Een aanhanger valt bij stilstand onder uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en wanneer hij achter uw voertuig hangt onder de WA-verzekering van uw voertuig. Schade aan de aanhanger zelf dient u los op een werkmaterieelverzekering te verzekeren, want dit valt niet onder een inventaris-/goederenverzekering.


Afdrukken   E-mailadres