rechtsbijstandDe kosten van advocaten kunnen erg oplopen waardoor een rechtsbijstandsverzekering uitkomst kan bieden. U kunt zelf kiezen welke rubrieken u wenst te verzekeren. Meestal gaat het om de volgende vier rubrieken:

 1. Verkeer
  Onder deze rubriek valt bijvoorbeeld rechtshulp wanneer een ander voertuig uw voertuig heeft beschadigd en uw voertuig alleen tegen Wettelijke Aansprakelijkheid verzekerd is. Ook geschillen rondom de aan-/verkoop en reparatie van een voertuig vallen onder deze dekking.

 2. Bedrijfsvoering
  De dekking bedrijfsvoering is er bijvoorbeeld voor conflicten op het gebied van het afsluiten van contracten en (arbeids)overeenkomsten. Daarnaast is incassobijstand ook vaak een onderdeel van deze rubriek.

 3. Inkoop
  Deze rubriek geeft bijstand bij het inkopen van bedrijfsmatige zaken. Hierbij kunt u denken aan de inkoop van handelsvoorraad maar ook aan het inkopen van een bepaalde dienst.

 4. Verkoop
  Deze rubriek geeft daarentegen bijstand bij het verkopen van bedrijfsmatige zaken en diensten. Ook als zakelijke dienstverlener kan deze module dus interessant zijn.


Afdrukken   E-mailadres