motorrijtuigenU bent verplicht om minstens een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor uw motorrijtuig(en) af te sluiten, omdat u anders boetes van de RDW kunt ontvangen.

De verzekering voor motorrijtuigen kent drie basisdekkingen: WA, beperkt casco en volledig casco (all risks). Daarnaast zijn er ook diverse aanvullende dekkingen: Schade aan inzittenden, rechtsbijstand, pechhulp, no-claimbescherming en de nieuw- of aanschafwaarderegeling. Accessoires kunnen ook meeverzekerd worden.

Bij particuliere motorrijtuigverzekeringen kan vaak (gedeeltelijk) de tweede gezinsautoregeling worden gebruikt, zodat u mee kunt profiteren van de eventuele korting op de verzekering van uw ‘eerste’ voertuig.

Een aanhanger valt bij stilstand onder uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering en wanneer hij achter uw voertuig hangt onder de WA-verzekering van uw voertuig. Schade aan de aanhanger zelf dient u los op een werkmaterieelverzekering te verzekeren, want dit valt niet onder de inboedelverzekering.


Afdrukken   E-mailadres